Thursday, December 30, 2010

Best People.

one day left and i'll be back to urgh, you-know-where. oh what? you dont know? ;s

will be back in Shah Alam. so as always, ALL of us MUST meet before semua balik campus masing masing yang jauh nun di negara Malaysia yang indah yang baru menang suzuki cup smlm. ok what the? shesshh.

so we planned a meeting. wah meeting okay. haha. xde maknanya. mari sini nak bercerita.

anis came and fetched me dekat rumah around 12.15 pm and we went straight to Gurney to meet seorang lelaki yang menjangkakan saya akan terkena stroke apabila melihat new appearance dia. ahaha. sorry dodoih, sampai sekarang rasa benda tu lawak. =DD before jumpa dodoih, anis & I p try cincin kt kiosk sblh ATM tu. sambil dok merapu cakap ni cantik tu cantik suddenly one of the ring yg i tried tak boleh keluar from my finger. rasa sangat merepek dpn org jadi camtu and just imagine dua org dok tarik satu cincin dkt jari. ;s and terus jalan jangan pandang belakang to Watson to meet dodoih. and when I turned to see him, memula mcm nganga ckit pastu dengan pantasnya cakap 'eh doih, aku xkena stroke pun' HAHA. nah actually, he cut his hair, and for him nampak pelik. but rambut lelaki kan cpt tumbuh so no biggie i guess. hehehe. :)

after we had lunch, everyone agreed nak pegi 1st Avenue. New mall yang baru bukak near Komtar. dah sampai 1st Avenue tu macam biasa la. perak/jakun sikit. banyak kedai xbukak lagi tapi mcm okay jugak d mall. eventhough it is not so big. dengan pantas keluarkan camera and snap! snap!


Anis & Firdaus. ;)


The Author & Firdaus. (nak jugak tulis the author. ;s)

dah buat lawatan sambil belajar selok belok 1st Avenue, we stopped by dkt Converse. dodoih nak tgk sneakers baru.


and he said 'hang jangan dok buat pelik KD' haha. its not pelik, ni tgk gmbr hang dlm blog aku. haha. ;p exclusive tgh try kasut lg. hehehe.

after dah habis ronda situ, masuk kereta start enjin and we went to fetch Anis's BF dkt USM. he came all the way from Klang sbb dah nak balik UiTM Arau kan. so datang dgn family and diorg wait for us @ USM.


anis nervous tu. haha. =D

after that pergi QB pulak. nak jumpa Farah & Keyra there. sampai sampai lepak @ KFC kejap while keyra and ady makan. then jalan tanpa arah tuju nak pegi Winter Warmers sebab i wanna try d tea there dodoih kata sedap. tapi xjadi sebab? hahahaha. ni pun part lawak. hanya tuhan yang tahu. ;p then jalan lagi nampak la ada show kt QB ni.


Barbie Fashion Fairytale. :) lawaaa sangat okay!


Barbie penah ada history kena kurung dalam cage ke? okay, i dont know anything pulak pasal tu. HAHA


AGAIN, i dont know pulak barbie zaman skrg stress sampai commit suicide tinggal kepala and half badan je. another half pegi mana? oh oh, banyak ketinggalan dah cerita barbie ni. ;p


tgh show. dah towards the end.

jalan lagi pegi Coffee Bean, dodoih nak beli drinks. and again, snap!





and i know i'll miss them. :') till we meet again, Friends.

Something To Be Proud Of. ;)


This is ssooooo NOT i repeat NOT ME! when it comes to football. yang mat saleh mat nigger dok lawan atas padang pun yang sangat terror (terror ke?) haha, tu pun tak ambil kisah. ni Malaysia Team. yang dulu sentiasa kalah. menang pun dengan team yang well known tak bagus. but NOW, NO MORE BABY, NO MORE! Malaysia Team is SUPERB!

as u guys can see, before this in my recent post dah ade update pasal first experience watching football, masa tu first round Malaysia vs Indonesia @ Bukit Jalil. so smlm dah standby makan kenyang kenyang, energy kasik full so that boleh jerit jerit. bajet mcm energy I yg full nih boleh transfer to all the players. ahhaha. (especially to erhh, THE GOALKEEPER. ;D ) he is not that handsome, tp smgt dia yang bekobar kobar tangkap bola and gedebukk jatuh tersangatlah menggamit jantung untuk meloncat keluar. ;)


nampak tak? nampak tak? hebat kan, asal tangkap je gedebuk jatuh. wohoho, suka suka!

semalam sampai ifwat ran away from sitting beside me sebab bila dah datang time nervous nervous or the goalkeeper jatuh I akan pegang tangan dia kuat kuat or tampar dia. hahahaha. sorry la eh, sapa suruh ajak tengok bola. ;p

so the game ended yesterday after 90 minutes of heart throbbing moments. it was so good to see Malaysia won the cup. Good Job Malaysia!



The Scores

Malaysia vs Indonesia @ Bukit Jalil = 3 - 0
Malaysia vs Indonesia @ Bung Karno = 1 - 2

tetiba nak petik sikit status Fahmi Mansor @ status FB dia.

indonesian : we won the game!

Malaysian : owh really? we won the cup!

:-D

Tuesday, December 28, 2010

Painful

and now ;

it hurts.

:'(

Monday, December 27, 2010

First Ever Experience

Ifwat : Malam ni game best, Malaysia VS Indonesia. jom tengok sekali? pukul 8.

Mum : Jom. On je.

Me : Amboi semangat. okay xpa. kita tgk mlm ni.

and that was how it started. i NEVER wanna watch football before. tried few times before but uh, it was just so hard to watch. after watching football game halfway, i'll have to face this stupid dizzy-ness. just imagine, ur eyes hafta be fast in order to stay focus. or else u dont know what actually happened.

But yesterday, i tried. the first half was terrible. frust lil bit cause Malaysia did try to shoot but unfortunately it doesnt work. and i start to mumble. bosan betul game mcm ni. penat tgk je xgoal goal lagi, bla bla. with all those laser tragedy and the Indonesian goalkeeper kept on complaining. HELLO, ur fans did that before okay!

However, haha, i still kept on watching d match. the second half was wayyyy better. ahh, i screamed GOALLL! just like a crazy person. and uh, IT FEELS GREAT BABY! i guess now i know (even if its not that much) how it feels when they scored. ;) focusing much.

GOOD JOB MALAYSIA! =D

Monday, December 20, 2010

Ambition Pada Suatu Ketika..

Once upon a time, tersebutlah kisah lahirnya seorang manusia ke muka bumi tuhan ini. seorang PEREMPUAN. ok semua, nampak tak perkataan PEREMPUAN? ok, bare in mind perkataan tu. HAHA. sbnrnya ttiba terdetik nak cerita list of ambitionS yang I-wanna-be DULU DULU. dulu okay, apabila belum matang, cerita hidup arah lwn jam yg dulu. allrite lets start!

1ST AMBITION
:
tak la pelik sgt 1st ambition ni pasal i have no doubt yg ramai kt luar sana, bebudak kecik if tnya nak jd apa, mesti ada yang sebut doctor! doctor! kenapa? mungkin masa kecik kecik selalu sakit and bila tgk wah, baiknya doctor sembuhkan aku, bg ubat segala warna dan saiz jadi terjatuh cinta nk jadi doctor ni. ;)

2ND AMBITION
:
A teacher. masa ni kira time dah masuk tadika/sekolah rendah, therefore bila tengok profesion guru ni mcm satu yg sangat budiman. kira masa tu, tanya siapa paling pandai dlm dunia pun takkan ada jwpn lain melainkan CIKGU! haha. sbb masa tu otak belum berkembang lagi, jadi melihat guru mencurah curahkan ilmu, sangat baik kerja tersebut. biasalah bebudak mana ada nak kerja tak baik masa tu, pikir nak jadi baik je. ahha (tak pecaya? cuba tanya adik adik. ;p)

3RD AMBITION :
YES! tak perlu nak terkejut terkejut tgk cita cita yang satu ini. (sila refer perkataan perempuan di perenggan pertama. HAHA) hahaha. funny la this ambition. from doctor la teacher la sekali nak jadi bomba. tak pe lah jugak sebab bomba pun membantu menyelamatkan nyawa. NYAWA TAU! ingat senang ka. haha. alkisahnya timbul cita cita yang satu ni, masa tu standard 4 kot, sekolah agama buat lawatan pergi kat PASUKAN BOMBA DAN PENYELAMAT. ada la demo bagai, pastu tengok diorg lari sana sini nak pdmkan api, dalam hati saya berbunga bunga keriangan nak jadi one of them. HAHA.

4TH AMBITION :
After having such a GOOD ambition, nah amik kau, ambition seterusnya. terbaik di pasaran. tak pernah jumpa lagi orang yang mempunyai cita cita seperti ini. oh tak tahu ke apa dia? bukan polis trafik yang bagi saman tu tapi PARKING ATTENDANT! khodijah khodijah, kenapa la jadi macam ni. *monolog dalaman* ahahaha! sebabnya sng ja, xingat la ni masa umur bpe, maybe bila baru bljr kot, dalam darjah tiga mcm tu. suka menulis. pantang nampak kertas and pen, rajin nak tulis and tak tau nak tulis apa, so i decided nak tukar la ambition yang sedia ada kepada yang lebih tragic. haha. sebab parking attendant kan tulis ja keja dia. siap dapat duit lagi. AHAHAH.(refer balik perkataan perempuan tu. ada ke perempuan bercita cita camni. aduh la khodijah)

5TH AMBITION : kembali mahu menjadi guru. still ketika sekolah rendah pada ketika ini. mungkin apabila melihatkan kerjaya seperti 4TH AMBITION tak menjamin kehidupan yang terang benderang walaupun halal. haha. ambition guru ini berlarutan sehingga ke sekolah menengah dan kembali bertukar untuk UP sikit.

6TH AMBITION
:
Lecturer! haha. tu dah kira masih kekal sehingga kini dan mula nk goyah sikit sebanyak sebab ada kerjaya baru dalam kepala otak. ;p tunggu lg sepuluh thn bila dah dpt kerja baru boleh post KERJAYA MASA KINI! HAHA

and now im smiling, teringat zaman dulu with those ambitions, rasa lawak. oleh itu dengan ini ingin saya menyeru pada kanak kanak adik adik sekalian, kumpullah cita cita dalam hidup kerana apabila awak ingat balik, awak akan gelak dan cakap 'betapa singkatnya cara kita fikir when we were young compared to now bila dah matang. :)

Sunday, December 19, 2010

New Info. ;D

bila tengok gambar lama and tengok cermin rupa bentuk sekarang, aduh mak oi, stress oh! mana celah la lemak ni suma dtg menghuni badan. :( serious, i dont like this. mcm apa je i wanna wear serba xkena sebab nanti nampak telebih sana telebih sini. (you know what i mean, duhh!)

yang tu baru part badan. belum lagi cakap part dagu berlapis macam kek lapis sarawak ke kek lapis apollo. tetiba je lack of self confidence. nak snap picture pun bila tgk blk gambar dah snap rasa nak delete je. HAHA. dalam hati konon terdetik nanti kau tgk la dagu, aku hapuskan kau. tapi TAK TERHAPUS LAGI. mcm nak bermastautin je. hehe. xpe, at least ada niat. HAHA. bukan ke niat tu menghalalkan cara. WHAT THE? hahahhaha.

SO NOW, I wanna share cara paling mudah untuk at least, TURUNKAN BERAT BADAN.

POINT 1 :JANGAN SKIP MEALS!
This is what i've been doing masa first tahu berat bertambah. but actually its wrong sebab this will only tingkatkan metabolisme badan, bukan kuruskan badan.

POINT 2 : BREAKFAST IS IMPORTANT!

Many people thought if xmakan breakfast xpe, nanti lunch boleh je makan banyak ckit qada breakfast tadi yg xmakan tu. sangat merapu falsafah hidup tu eh. oh ya SAYA PERNAH BUAT. and now no wonder, look at my body now, GRRR. when dkt U, mmg slalu skip bfast sbb tak sempat makan, (alasan). but breakfast is important sebab dalam banyak banyak meal, breakfast yang bagi energy. makan dengan kadar berpatutan. bukan makan dengan bersungguh sungguh sampai mengah eh.

POINT 3 : EXERCISE AT LEAST 30 MINUTES A DAY.

okay, ni macam bangga sikit sebab lately ni ada kesedaran nak exercise. HAHA. alaa, main la badminton kalau malas nak jogging. kalau yang bermasalah perut buncit, buat la sit up sekali. memula mmg xterUP asyik ter sit down je, tapi lama lama it will be okay. hehe.

POINT 4 : AMALKAN MAKAN BEFORE 7 PM.

=) memang nak sengih sbb yang ni je yang selalu diamalkan. hahaha. yang lain Point 1,2,3 tu mcm baru ade kesedaran. ;p ya la, jgn sbb makan malam, kena makan bila bulan menunjukkan diri, bila gelap menjelma tidak menampakkan cahaya. sbb if makan lewat malam i mean after 8PM, makanan xsempat nak digest, kita dah nak tido.

POINT 5 : JANGAN TIMBANG BERAT BADAN HARI HARI.
okay this is not good, sebab if berat tak turun etc, you will stress. and bila dah stress mula la nk give up, makan chocolates banyak banyak xhingat dunia, hilang segala semangat nak turunkan body weight.

POINT 6 : KURANGKAN NASI, LEBIHKAN ROTI, CEREALS.
Orang melayu suka makan nasi, nak pulak if lauk sedap sedap, memang penuh pinggan lah kan. tapi kalau nak reduced weight, kena sacrifice ckit. tak salah nak makan tp quantity kena kurang. (tu yang susah tu kan? ;p)

POINT 7 : MAKAN BUAH BUAHAN.

Okay this is good. cepat, mudah, efektif. fruits kalau makan cepat kenyang and sihat pulak tu if kita makan. hehe. jadi kalau lapar sgt tu, xperlu ar tmbh nasik, kalu bleh ganti nasik dgn fruits, its better.

POINT 8 : SAY NO NO TO CARBONATED DRINKS!
cuba belek belek tin air gas tu, tengok sugar contain. banyak, yang ni yang bagi badan membesar bagai johan. :( tapi sebab sedap, manis, sejuk, ada gas pulak jadi kita selalu minum. so now nak kena reduce. masa kat kolej memang JARANG SANGAT YANG AMAT MINUM, kalau nak pun beli 100 Plus je, TAPI bila blk rumah, wah mcm heaven segala jenis, brand, perisa suma ada. HAHAHA. cant resist, OH NO!

So, thats all. tapi if SELALU AMALKAN Insya'Allah tercapai kot cita cita. ;) m telling this to myself basically. hopefully turun lah sikit. :)

Saturday, December 18, 2010

Fresh!

I feel good.
Really Good.

I HAVE A NEW BLOG SKIN, READERS! =DD


I spent A DAY to really make this look, err good? haha.
for me it is better than the previous one.

I faced so many freaking problems until i nearly give up, but uh, thank god that this one website gave me this super cool layout. and it does not cause any problem. PHEWWW.

Anyway, as u can see, this blog has many new gadgets and it is more colourful. HAHA. i love to play with colours. colours can brightened up our life you know. ;)

Have A Good Day People! =)

Wednesday, December 15, 2010

an apple a day.

Mukadimah cerita berbunyi : Tahukan anda bahawasanya tubuh saya menjadi tempat penyimpanan lemak? HOHO. sedih sangat bunyi statement itu. :(


okay mari sini adik adik, kakak nak kenalkan, ini Apple. kalu dulu dulu blajar english, WAJIB/CONFIRM tau eh benda ni. sbb dia start huruf A and nnt ada la word cards yg belungguk A for Apple B for Ball C for Cup bagai tu. HAHAHA. Kalu adik adik blajar bahasa ibunda dulu, adik jumpa benda ni di huruf E ya adik adik. sama jugak penggunaannya E untuk Epal. okay semua, TEPUK TANGAN.

WAH, nampak keriangan disitu. nak cita ni je sbnrnya. apple boleh buang lemak ooo. alaa, lemak atau lebih dikenali sebagai FATS. hehe. jd xde bnda lain nk buat la kan, makan laa apple ni smp muka herot petot punya tahan masam. uish, xpa, nk cantik punya pasal. GO GO dont give up. =D

bajet bajet nnt ukur pinggang ramping mcm biola. hehehehehehe

Tuesday, December 14, 2010

My Boss My Hero.


for those yang sgt lah fanatik dgn korean & japan dramas, for sure diorg dah tengok this movie. :)

secara jujurnya lah kan, I dont fancy their movies sgt. but when tgk suma org yg I kenal suka korean & japanese movie, rasa mcm nk find out faktor faktor ke-seronokan cerita itu. HEHE.

nak jadi cerita, I took this movie from Fahmi's external, and I wanna watch during this semester break. and yes, I DID watch.

seriously, something different. its funny, sometimes makes me smile, ada certain part yang sad especially towards d end. and I cried. haha. loser ckit. yes I know. ;p

tak rugi tgk la. boleh menghilangkan bosan di kala kesunyian. WAH, ayat dramatik terlampau melampau pulak. HAHA.

p/s : but still, i have not fall for their actors yet, hehehe.

Sunday, December 12, 2010

ke-Tarbush.

kenapa title mcm tu huh? sesedap jari type nak buat mcm mana lah kan. so just wanna share some pics. it was yesterday, 11th Dec 2010. mum's off day so apa lagi. keluar keluar. ke-Tarbush meng-isi perot. dah suka dash dash pulak kan masa type.


pic of drinks dulu. kenapa? dah bila order, confirm air smp dulu. HE-HE. mari berkenalan dengan air ya. MINE yang pink tu. diberi nama pink guava ice blended. yang warna hijau tu IFWAT'S. nama apa eh, jap jap igt, aa, guava de soursop ice blended. yang come with teko and two lil cups tu PARENTS'. hehe. arab mint tea nama diberi. okay baiklah, selesai sudah berknal knalan dgn air. ;)


ini diaaa! hehe walid with foods. Tarbush beriyani. rasa mcm dah penah upload tp tah xigt la pulak sbb yakin dgn diri ini bahawasanya pernah ada post psl tarbush. ;p dpn walid tu chicken briyani and lg dpn tu, *HAHA* lamb briyani. portion? whoaaa. sangat banyak. utk prot arab tulen mcm walid mmg boleh habiskan. prot arab campur melayu mcm kami, UHUK UHUK. SEMPUTTT.


nampak apa yang dilakukan? yaaaa. itu mak saya. HAHA. tgh transfer transfer makanan ke pinggan ank PEREMPUANNYA. siapa? ntah la siapakan. congak congak la mak saya ada berapa anak. HAHAHAHA. since i cant focus dkt one food je, so my mum & I exchange food lah. amik ckit mum's briyani and she took some of mine. haaa, i order apaaa? cni cni tgk. NEXT!


Baked Macaroni with Bechamel Sauce. mine. saja nak try and you know what. it tastes GOOD! cumanya dlm tu ada lamb and unfortunately m not a big fan of lamb, terpaksa merantau ke pinggan walid utk mengambil sedikit ayam bagi menghilangkan rasa lamb. HEHEHE. masa ni la, sharing is caring.


Ifwat yang sedang leka fight fight dengan lamb. hehe. nampak condition fork & spoon dia? haha. ;p


wohoho. harimau bintang terkam mangsa. muka pun dah sebesar pinggan tu kan. good job kd good job. makan lagi. GGGRRR.


son&dad. posing minum cup haluihh tu. hahaa. we have d cup dkt rumah tp yg jenis coulour meriah riang ria di aildilfitri. we bought d cup dkt Istanbul few years ago. *ni alkisah cup kecik tu. ;p nak guna d set for guest yg dtg pun rasa mcm lwk since d cup sgt kecil. seteguk dua dah habis. nak banding dgn cwn @ MSIA mmg lah ratio dia mcm Istanbul:Msia, 4:1 begitu. HAHAHA. funny bukan. confirm org dtg nk tmbh air pun segan silu, berkali kali tmbh br nk sama dgn quantity yg selalu minum. tp sgt comel!


memang tak senang selagi xkacau air/makanan orang. hahaha. nak jugak rasa. :)

say NO to uhuk uhuk. :(


ohohoi, since badan dah bagai di pam pam, i have/must/need to reduced my favourites. those foods yang contain aih, FATS. but but, yang tu la yang sedap kan. haha. cheese, cakes, chocolates. tp for cakes n chocs, masih xleh lepas. cakes tu xheran sgt but oh chocs, a must.

i love mac & cheese, lasagna, burger pun must ade cheese. not like a must yg xde kalu leh pengsan or bengong seketika. NO. but mcm i love to have it. tp now, no more. Breeks pun aritu mcm dengki, nk g mkn lasagna, bleh plak habis so xdpt mkn. ahha. burger pun now pilih burger yg NO cheese. sungguh xenjoy. but what to do.

say NO NO to cheese. :(

xpe kau fats. akan ku nyah kan kau dari badanku. sibuk nak bertempek bagai kt badan manusia buat apa. grrr. ;s cea salahkan fats pulak kan. HAHA.

Thursday, December 9, 2010

Syukur, Alhamdulillah. ;)

First semester results : ALHAMDULILLAH. :)
syukur xterhingga.
ive done my best. my very best indeed.
d outcome sgt mngejutkan. seronok! tipu kalau i said m not happy.
tejerit jerit menangis nangis td. sbb mcm tekejut.
haish, legaaa.
new sem, here i come. insya'Allah nak bg result maintain. hehe.
seronok tgk parents HAPPY. nothing makes me feel great except for knowing that my parents are happy. ;)

Alhamdulillah. =D

Wednesday, December 8, 2010

a night @ Taj Saba Restaurant.


nice! non alcohol carbonated drinks. from saudi arabia of course. :) pak arab pun ade kt blkg. haha



Fahsa. :)


Fahsa yang berasap asap! mmg angkat straight from dapur. boleh melecur lidah if makan terus. ;s


son & daddy. :)


mummy & daughter. =)

Monday, December 6, 2010

Awal Muharam, 1432H.

Alhamdulillah, dah masuk tahun baru. :)
sepatutnyalah kan, tahun baru ni yang patut kita hargai, bukan Happy New Year 1st January tuh. tp dah kita pun pakai calendar cmtu, apakan daya. hehe.
but still, tahun baru Islam perlu kita tau and igt.

jarang ade org berazam baru masa tahun baru Islam ni. bkn nk comment lbih lbih tp its true kan. kita sendiri boleh nampak. :) xkisah la, masing masing ada pendirian masing masing.

me, myself, start berazam masa awal Muharam pun masa 1426H kalu xsilap. masa tu azam pakai tudung. so skrg, dah genap 6 tahun saya bertudung. Alhamdulillah.
ada la jugak azam baik baik ckit. hehehe.

and tahun ni, ade azam baru jugak. cuma xnak reveal. tunggulah lagi 6 thn, saya reveal eh? ;p

SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARAM 1432H KAWAN KAWAN! =D

one whole day!

holidays are fun. but it can turned to be boring when we dont know how to spend it wisely. nah, sometimes ppl around us are busy. cant put d blame on them though. but yah, when they're busy, we will be super boring just because we rely on them to make our day full with happiness.

yesterday, had breakfast @ Kayu. ROTI CANAI YE MAMAK! :) and then i drove to Queensbay, parents bought a new laptop for Ifwat. fyi, ifwat's laptop has been stolen. by who? by thief(eves) lah! HEHE. some sort of pecah rumah. ;s

outside of Qb, there was an Indonesian Fair. kot? nah, cant remember the name, ahahaa. we just walk thru. bought pure passionfruit cordial & indonesian sauce (tasted it before when we had ayam penyet somewhere in shah alam and mum said it was nice).


drop Walid @ home since Walid didnt want to follow us to SSF Home Decor. since SSF is doing their year end sale, so we did expect this. what? oh yes, NO PARKING. waited for like few mins and Alhamdulillah.

thank god he drove to SSF, if I were to drive, memang mampus lah. i will left d car in d middle of d congested road. :)




and i was like OMG OMG! RED ROSES! ;)


Had lunch @ Nazir, Sunshine Bayan Baru. do some shopping @ Sunshine! wohoooooho! arrived home @ 5.30. change attire, and oh, im off to jog with ifwat. TIRING!

and for dinner, we had Black Pepper Tempura Fish with Wedges. =D

Thursday, December 2, 2010

3 Girang Girls! *what kind of title is this kan, HAHA.*


nak jugak ltk muka sndiri awal awal post. hahaa ;)

m bored, so plan an outing with friends. actually ajak keyra dulu sbb igt anis xnak ikut because esok dia nk g LONDON. hehe. tp xlengkap lah, paksa punya paksa, ikut gak makcik tuh. hehe. cut it short, ktorg jmpe kat Forever 21. xkan makan kt ctu kan, of course lah belek baju. makkk aih, SALES! so 3 of us punya mata macam xleh nk berfungsi dgn sempurna dah. hahaha.

hasilnya. :) BANGGA BANGGA! hahaha

and then perot laparrr, decided to go to Breeks for lunch. niat dalam hati anis & I xde bnda lain lah kan, xcept for the BEEF LASAGNA yg sgt yummy dkt breeks tu. (xsdr diri dah gmuk sbnrnya saya ni pun, ;s) keyra dah insaf, dia dah on diet. haha. dah tu boleh pulak lasagna dah habis. anis & kd pun bebel ckit ckit. keyra seronok la sbb ktorg xmkn lasagna. shes a big fan of lasagna too, cuma dia diet. hehe. so 3 of us ordered Chicken Pattie Melted.

hehe, dah halfway makan br tigt blom snap, so snap snap & sambung makan. :)

these are the pictures @ Breeks.


anis & keyra. ;)

keyra & I. :)

anis & I. :)

3 of us! psstt, jgn tnya kenapa gmbr ni cmni. HAHAHA.

so ktorg go for movie plak. cita ape? alaa, cita dongeng zaman kanak kanak hafal ABC tu. hehe. Rapunzel 3D. best. ter*jakun* jap pkai spec 3D. lawak gila, org lain masuk cinema trus sopan, ktorg snap gambar bagai lagi. siap ON FLASH yg xthnnn. satu gmbr xpe gak, ni bergambar gambar, tp ade kt camera keyra jugak. mine boleh plak habis battery saat saat nazak. haiyoh.

and these are our pics in cinema. :D

muka jakun pertama. hahaha


muka jakun kedua. hehehe


muka jakun bertiga tiga. HAHAHA.

An Ad